Skip to content

ЛОУНБ : офіційний сайт : Львівська обласна універсальна наукова бібліотека

130-річчя Є. Коновальця
Понеділок, 14 червня 2021, 10:28

14 червня Україна відзначає 130-річчя від дня народження основоположника УВО-ОУН Євгена Коновальця.

Життя Євгена Коновальця є невід’ємною частиною визвольного процесу ХХ століття. Оминаючи його діяльність, неможливо зв’язно пояснити багато подій доби Центральної Ради і Директорії, міжвоєнного миру та й багатьох подій після його загибелі. Його заслугою було не лише створення УВО, не лише розбудова ОУН, яка займає до цього часу думки українських вчених-істориків, українського політикуму (і не тільки), а не менш важливим була, є і буде велич духу Полковника, його мужність та відданість справі української незалежності.

Його місце в українській історії вічне. Він заради незалежності власного народу свідомо зрікся багатьох життєвих благ, став на шлях борця і мученика, жив заради майбутнього власного народу і залишив нам приклад синівського ставлення до рідної землі.

Книгозбірня пропонує Вашій увазі методичні поради «Євген Коновалець – речник суверенітету України» та біобібліографічний нарис «Провідник буремної доби. Євген Коновалець» із серії «Поборники державності України».

 

Лічильник

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterToday939
mod_vvisit_counterYesterday911
mod_vvisit_counterThis week4368
mod_vvisit_counterLast week9954
mod_vvisit_counterThis month7280
mod_vvisit_counterLast month37481
mod_vvisit_counterAll days4281871

We have: 18 guests online
Your IP: 18.190.152.38
Mozilla 5.0, 
Today: трав. 08, 2024

Партнери

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

МИ В СОЦМЕРЕЖАХ

Банер
Банер