Skip to content

ЛОУНБ : офіційний сайт : Львівська обласна універсальна наукова бібліотека

Події
Плетіння браслетів
Понеділок, 15 серпня 2022, 13:55

12 серпня у відділі мистецької літератури нашої бібліотеки був проведено майстер клас з плетіння браслетів.

Хенд-мейд (ручна робота) – це чудова можливість самовиразитися. Не кожен із нас має творчу професію, але творчий початок, безсумнівно, притаманний будь-якій людині. Саме тому, створюючи щось своїми руками, ми отримуємо ні з чим незрівняне задоволення, привносимо в своє життя красу і гармонію.

Цей вид діяльності привабливий тим, що опанувати його може кожен. Для того, щоб створювати своїми руками прекрасні речі, зовсім не обов’язково володіти якимись особливими художніми здібностями. Можно перетворювати повсякденні предмети на фантастичні витвори мистецтва. Для цього цілком можна обійтися й підручними засобами або за необхідності придбати недорогі елементи, що і зробили наші майстрині.

Детальніше...
 
НОВЕЛИ, ПРОЧИТАНІ МИТЦЯМИ
Середа, 14 липня 2021, 12:10

13 липня, не чекаючи санітарного дня, працівники нашої бібліотеки побували на ювілейній Стефаниківській виставці, відкритій у Національному музеї ім. Андрея Шептицького у Львові. Виставку влаштували три поважні інституції – окрім самого музею до її організації причетний Центральний державний історичний архів України у Львові, який очолює онука письменника Олеся Стефаник, та Львівська національна наукова бібліотека ім. В. Стефаника. Вони надали низку експонатів – листи та світлини письменника, прижиттєві видання творів та ін. Основну частину експозиції становлять художні твори – починаючи від скульптурного портрета Василя Стефаника М. Паращука й графічного портрета І. Труша й закінчуючи великими циклами ілюстрацій до творів Стефаника, виконаних О. Кульчицькою, М. Бутовичем, В. Касіяном, І. Остафійчуком, І. Крислачем, М. Падовським та багатьма іншими митцями. Імена окремих художників – учасників попередніх ювілейних виставок – залишаються маловідомими, попри високий мистецький рівень їхніх робіт. Мистецькі твори мають на собі відбиток епохи – це й радянський соцреалізм, і символізм, і класицизм. Кожен художник по-своєму прочитував ті самі новели, і порівняння цих різних мистецьких творів показує все багатство духовного життя нашого народу в ХХ столітті.

Детальніше...
 
Показ фільму в рамках фестивалю
Вівторок, 03 листопада 2020, 15:49

В рамках 17 Мандрівного міжнародного фестивалю документального кіно у Львівській обласній універсальній науковій бібліотеці відбулися перегляди фільмів.

Детальніше...
 
Зустріч з Назарієм Брезіцьким
П'ятниця, 09 жовтня 2020, 12:44

8 жовтня у великій читальній залі працівники книгозбірні мали можливість поспілкуватися з кандидатом на посаду міського голови Львова Назарієм Романовичем Брезіцьким – засновником ГО «Ідея міста», керівником ТОВ «Абданк», директором ВАТ «Сортнасіннєовоч-Львів» та ТОВ «Релігійне позаконфесійне видавництво «Добра книга». Він представив свою візію розвитку Львова на наступне десятиліття.

Детальніше...
 
У колі слов'янських літератур
Понеділок, 02 грудня 2019, 16:14

29 листопада в ЛНУ ім. Івана Франка відбулась наукова конференція "У колі слов'янських літератур", де завідувач відділу літератури іноземними мовами ім. Омеляна Масляка КЗ ЛОР ЛОУНБ О. Лук'яненко виступила з доповіддю "Богемістика Івана Лозинського", у якій розповіла про організаційно-масові заходи відділу та поділилася спогадами про українського літературознавця, бібліографа, колишнього завідувача відділу Івана Лозинського.

Детальніше...
 
<< Початок < Попередня 1 2 3 4 5 6 Наступна > Кінець >>

Сторінка 1 з 6

Лічильник

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterToday471
mod_vvisit_counterYesterday3415
mod_vvisit_counterThis week10284
mod_vvisit_counterLast week6259
mod_vvisit_counterThis month28399
mod_vvisit_counterLast month35632
mod_vvisit_counterAll days4265509

We have: 16 guests online
Your IP: 3.138.105.31
Mozilla 5.0, 
Today: квіт. 26, 2024

Партнери

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

МИ В СОЦМЕРЕЖАХ

Банер
Банер