Skip to content

ЛОУНБ : офіційний сайт : Львівська обласна універсальна наукова бібліотека

Заходи
Лекція Івана Сварника для екскурсоводів
Понеділок, 18 березня 2024, 14:45

 
Музичний калейдоскоп «Вишивана Шевченкіана» до 210-річчя від дня народження Тараса Григоровича Шевченка (1814-1861)
Понеділок, 18 березня 2024, 14:42

15 березня у відділі мистецької літератури відбувся музичний калейдоскоп «Вишивана Шевченкіана» до 210-річчя від дня народження Тараса Григоровича Шевченка (1814-1861), українського поета, художника, мислителя. Розпочала вечір завідувач відділу Надія Письменна. Виникнення вишивки сягає в глибину тисячоліть. Про це свідчать літописні джерела, відомості стародавніх істориків, численні археологічні знахідки. Вишивка в Україні – це зворушлива розповідь про думки і почуття людини, світ краси і фантазії, поетичного осмислення природи, світ невмирущих образів давньої міфології, звичаїв і уявлень наших предків.

Було представлено книжково-ілюстративно виставку з такими виданнями:

Детальніше...
 
Лекція Івана Сварника для екскурсоводів
П'ятниця, 15 березня 2024, 16:57

 
Круглий стіл «Посланіє Пророка нації Тараса Шевченка як національний проект»
П'ятниця, 15 березня 2024, 15:02

Організація української нації «Держава», Українське національне середовище та відділ україніки ЛОУНБ провели круглий стіл «Посланіє Пророка нації Тараса Шевченка як національний проект».

Вступне слово на круглому столі подав завідувач відділу україніки, поет Євген Салевич, визначивши головний контекст круглого столу як потребу присутності священного в просторі тривання нації і висловивши такі світоглядні думки:

Український національний проект «Тарас Шевченко» існує від дня народженння Пророка. Важливим є його усвідомлення, визнання і сприйняття усіх верств української нації, важливим є творення шевченківського типу українців. Проте в українському інформаційному просторі така тема відсутня. Віднині ми її в цьому просторі посіємо.

Творча думка, яку дав нам Бог, творчий божий задум щодо Посланія Тараса Шевченка розвивалися так:

від ідеї читання Посланія «І мертвим, і живим, і ненарожденним…» перед українськими національними громадами до читання інших посланій Тараса Шевченка – «Великий льох», «Розрита могила»;

від ідеї читання посланій Пророка нації до подання їх інтерпретацій так, як у Храмі подаються посланія апостолів і їх тлумачення в історичному і сучасному контекстах;

Детальніше...
 
ЛАНДШАФТИ ГОЛОСІВ
П'ятниця, 15 березня 2024, 13:23

14 березня поціновувачі поетичної творчості Василя КУЙБІДИ мали щасливу нагоду почути нову поезію письменника в його власному виконанні. Відкриваючи зустріч, директор бібліотеки Іван СВАРНИК підкреслив, що Василь Куйбіда вже втретє виступає в бібліотеці, причому вдруге ділиться своїм ужинком на поетичній ниві. А на багатьох присутніх величезне враження справила повстанська поезія його мами, якій була присвячена окрема зустріч. Володимир ГІРНЯК, колишній студент Василя Куйбіди, висловив захоплення не лише тим, що написав, а й тим, що зробив його наставник і як міський голова Львова, і як міністр. Отож вважав за честь співфінансувати видання двох його нових книг, аби вони потрапили до бібліотек Львівщини.

Детальніше...
 
<< Початок < Попередня 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Наступна > Кінець >>

Сторінка 1 з 88

Лічильник

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterToday1672
mod_vvisit_counterYesterday684
mod_vvisit_counterThis week2902
mod_vvisit_counterLast week6194
mod_vvisit_counterThis month23976
mod_vvisit_counterLast month29400
mod_vvisit_counterAll days4225454

We have: 15 guests online
Your IP: 23.20.220.59
 , 
Today: бер. 19, 2024

Партнери

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

МИ В СОЦМЕРЕЖАХ

Банер
Банер