Skip to content

ЛОУНБ : офіційний сайт : Львівська обласна універсальна наукова бібліотека

Музика любові й миру. Василь Сліпак
Вівторок, 29 червня 2021, 12:01

П’ять років тому, 29 червня 2016 року, у бою поблизу селища Луганське на Донеччині від ворожої кулі снайпера загинув Василь Сліпак (псевдо «Міф») – Герой України, кавалер орденів «За мужність» I ступеня та «Золота Зірка» (посмертно), соліст Паризької опери, волонтер. Йому був 41 рік.

У травні 2015 року Василь Сліпак поїхав, як воїн-доброволець, воювати у складі Добровольчого українського корпусу (ДУК) на Донбас. Раніше, під час Революції гідності він, як волонтер, допомагав майданівцям, а з початком війни збирав допомогу для українських воїнів.

Загибель Василя Сліпака стала потрясінням для багатьох людей в Україні та світі. Чимало хто запитував, чому талановитий співак з успішною кар’єрою в мистецькому світі, живучи у Парижі, виступаючи на світових сценах, узяв зброю в руки і пішов захищати Україну? Бо інакше не міг. Інакше не зміг би дивитися собі в очі у дзеркалі. Це дуже поширена мотивація, він хотів не просто ілюзії причетності, він хотів у бій…

Вашій увазі хочемо запропонувати методико-бібліографічні матеріали «Музика любові й миру. Василь Сліпак» із серії «Життя коротке, а мистецтво вічне», підготовлені нашою книгозбірнею (2018). Видання ознайомить з життям видатного українця.

 

Лічильник

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterToday1373
mod_vvisit_counterYesterday684
mod_vvisit_counterThis week2603
mod_vvisit_counterLast week6194
mod_vvisit_counterThis month23677
mod_vvisit_counterLast month29400
mod_vvisit_counterAll days4225155

We have: 41 guests online
Your IP: 3.85.63.190
 , 
Today: бер. 19, 2024

Партнери

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

МИ В СОЦМЕРЕЖАХ

Банер
Банер