Skip to content

ЛОУНБ : офіційний сайт : Львівська обласна універсальна наукова бібліотека

Книжкова виставка «Святий з людським обличчям», присвячена Папі Римському Івану Павлу ІІ
П'ятниця, 29 травня 2020, 13:12

Відділ літератури іноземними мовами імені Омеляна Масляка запрошує до перегляду книжкової виставки «Святий з людським обличчям», присвяченої Папі Римському Івану Павлу ІІ.

У травні минає 100 років від дня народження Кароля-Юзефа Войтили (1920-2005), Папи Римського (1978-2005), одного із найяскравіших релігійних діячів і впливових лідерів ХХ століття, миротворця, богослова, поета, філософа, святого Католицької церкви.

Іван Павло ІІ був легендарною постаттю. Він став першим Папою Римським не італійського походження за останні 445 років, одним із наймолодших понтифіків за всю історію церкви і першим Папою слов’янського походження. Він став першим Папою, який переступив поріг юдейської синагоги і мусульманської мечеті. Володів французькою, російською, словацькою, італійською, іспанською, португальською, англійською, сербською, хорватською, есперанто, старослов’янською мовами. Усіма цими мовами Іван Павло ІІ звертався до вірян у своїх промовах, зокрема й такою складною для європейців, як японська. Він цитував Шевченка і Сковороду, молився в церкві на Аскольдовій могилі, жартував і благословляв люд на київському стадіоні «Чайка».

Візит Івана Павла ІІ в Україну на запрошення українського уряду і католицьких ієрархів відбувся 23-27 червня 2001 року. Для багатьох вірних то була незабутня зустріч. Метою візиту була підтримка католиків у їхній вірі і допомога в налагодженні дружніх відносин між конфесіями в Україні. Згідно з програмою візиту, Іван Павло II відвідав Київ та Львів. Папа Римський відслужив у Києві (на спорткомплексі «Чайка») та Львові (на іподромі) чотири служби (дві у латинському і дві у візантійському обряді), на месах були присутні понад 1,6 млн прочан. Під час візиту він виголосив 11 проповідей і промов. Його промови характеризувалися винятковою виваженістю та доброзичливістю. В Україні проповіді були виголошені українською мовою.

Замовити виставкову літературу користувачі можуть за телефоном 255-36-27.

 

Лічильник

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterToday817
mod_vvisit_counterYesterday1147
mod_vvisit_counterThis week6614
mod_vvisit_counterLast week5780
mod_vvisit_counterThis month33468
mod_vvisit_counterLast month29400
mod_vvisit_counterAll days4234946

We have: 17 guests online
Your IP: 3.227.229.194
 , 
Today: бер. 29, 2024

Партнери

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

МИ В СОЦМЕРЕЖАХ

Банер
Банер