Skip to content

ЛОУНБ : офіційний сайт : Львівська обласна універсальна наукова бібліотека

"На терезах Феміди"
П'ятниця, 09 жовтня 2020, 09:36

8 жовтня в Україні відзначають День юриста – професійне свято знавців права та служителів закону. Це важлива дата й для всіх громадян, адже без праці правознавців держава не змогла б нормально функціонувати. Саме юристи допомагають розібратися в усіх тонкощах законодавчої системи, вдосконалюють її, розвивають та підвищують правову свідомість громадян, надають гарантії захисту.

Вчені припускають, що саме в цей день в 1016 році Ярослав Мудрий видав звід законів «Руська правда», що став згодом правовою основою для розвитку централізованої держави Київська Русь.

Порядок в державі і благополуччя його громадян невід’ємно пов’язані з максимальним дотриманням і повагою прав і свобод людини. Це важливе завдання для молодої держави, адже від його вирішення залежить життєздатність будь-якого цивілізованого суспільства. Правознавці, покликані суспільством для вирішення цього завдання, вирішуючи найрізноманітніші проблеми, твердо стоять на позиціях підвищення правової культури різних верств населення України. Забезпечення правових гарантій на практиці вимагає чимало зусиль і ерудиції, доброї професійної кваліфікації та досвіду.

З нагоди професійного свята у великій читальній залі з 8 по 15 жовтня розгорнута тематична виставка «На терезах Феміди», що представляє видання з фондів нашої книгозбірні.

 

 

Лічильник

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterToday1810
mod_vvisit_counterYesterday635
mod_vvisit_counterThis week4844
mod_vvisit_counterLast week7079
mod_vvisit_counterThis month16700
mod_vvisit_counterLast month35632
mod_vvisit_counterAll days4253810

We have: 17 guests online
Your IP: 18.226.166.214
Mozilla 5.0, 
Today: квіт. 19, 2024

Партнери

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

МИ В СОЦМЕРЕЖАХ

Банер
Банер