Skip to content

ЛОУНБ : офіційний сайт : Львівська обласна універсальна наукова бібліотека

Книжкові виставки відділу мистецької літератури
П'ятниця, 16 квітня 2021, 15:45

16 квітня 2021 року мистецтвознавцю, музейному діячеві Борису Возницькому виповнилося б 95 років від дня народження.

Пропонуємо Вашій увазі книжково-ілюстративну виставку «Борис Возницький – Галицький лицар і романтик», що експонуватиметься у відділі мистецької літератури з 16 до 26 квітня. Запрошуємо ознайомитись з виданнями, публікаціями в часописах, збірниках, присвяченими видатному музейнику, який все своє життя присвятив пошуку, збереженню та відновленню пам’яток культури і мистецтва. Важко осягнути весь багатогранний доробок Бориса Возницького та обсяг невтомної жертовної праці на благо порятунку культурної спадщини України.

Крім того, у 2011 році відділ мистецької літератури підготував рекомендаційний список літератури «Збирач втрачених скарбів» з нагоди 85-річчя від дня народження Бориса Возницького, який започаткував серію видань «Славетні галичани». Користувачі можуть ознайомитись з біографічною довідкою «Він живе тим, чим займається…», працями самого митця, інтерв’ю з ним та літературою про життєвий і творчий шлях, вебліографією.

Чорним болем дихнув на нас Чорнобиль. Чорна хмара тривоги висне над світом й донині. Пам’ять людська кричить болем…Чорним болем…

У відділі мистецької літератури з 19 до 28 квітня експонуватиметься книжково-ілюстративна виставка «…Земля загублених надій…» до дня Чорнобильської трагедії. На виставці представлені книги, періодичні видання, образотворчі матеріали тощо.

 

«От і маю куточок раю:

Ліс та річка та зелен луг.

Тиша й спокій до виднокраю,

І нікого ніде навкруг»

(Микола Луків)

 

Лічильник

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterToday155
mod_vvisit_counterYesterday983
mod_vvisit_counterThis week6553
mod_vvisit_counterLast week6259
mod_vvisit_counterThis month24668
mod_vvisit_counterLast month35632
mod_vvisit_counterAll days4261778

We have: 10 guests online
Your IP: 3.15.6.77
Mozilla 5.0, 
Today: квіт. 25, 2024

Партнери

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

МИ В СОЦМЕРЕЖАХ

Банер
Банер