Skip to content

ЛОУНБ : офіційний сайт : Львівська обласна універсальна наукова бібліотека

Тематична виставка «Незалежна Україна: портрет нового часу» (до 30-ї річниці незалежності України)
П'ятниця, 20 серпня 2021, 11:43

20 серпня у великій читальній залі нашої бібліотеки розгорнуто тематичну виставку «Незалежна Україна: портрет нового часу» (до 30-ї річниці незалежності України). Виставка експонує книжкові та періодичні видання, присвячені найвизначнішій події в історії Україні – проголошенню її незалежності. Тут подано як більш давні, так і нові сучасні видання.

Виставка поділена на тематичні розділи:

1. В борні здобута Незалежність

2. Незалежність – не дарунок з неба, за неї слід боротися

3. «Співаю гімн тобі, єдиній і святій…»

Перший розділ під назвою «В борні здобута Незалежність» висвітлює історичні передумови становлення України як незалежної держави.

Другий розділ називається «Незалежність – не дарунок з неба, за неї слід боротися». Він розкриває історичні події, які відбулися після проголошення незалежності, а саме події Помаранчевої Революції, Майдану, Революції Гідності, діяльність АТО.

Третій розділ виставки – «Співаю гімн тобі, єдиній і святій…» про досягнення нашої держави за роки незалежності.

На виставці представлено також видання нашої книгозбірні, що висвітлюють історичні етапи становлення її державності.

Виставка доповнена цитатами відомих людей.

Здобутки нашої незалежності

Цьогоріч минає 30 років з Дня проголошення Незалежності України. Які досягнення нашої держави за цей доволі тривалий проміжок часу? Адже відтоді вже встигло вирости нове покоління українських громадян. З історичного погляду 30 років існування держави – це дуже мало, але для України, яка від часів Київської Русі не мала такого тривалого періоду державності, це доволі багато. Поставши у складних умовах (відсутність правової держави, громадянського суспільства, розвал економіки), наша молода держава зуміла досягти певних успіхі.

За цих 30 років відбувся поступ у багатьох сферах. Це і розвиток української космічної галузі, кіноіндустрії, пісенної культури (перемоги на Євробаченні), і спортивні досягнення, зокрема й на Олімпійських іграх. Є здобутки і в інших галузях. Набула чинності Конституція України, з’явилася українська валюта – гривня, створено Національну поліцію України, впроваджено безвіз, прийнято томос, почав діяти Закон про Мову.

Під час Помаранчевої революції українці відстоювали право на демократичну владу, під час Майдану велася боротьба за європейські цінності, після Революції Гідності сформувалося громадянське суспільство. Внаслідок російської агресії на нашу територію сконсолідувалася українська нація. Завдяки захисникам, добровольцям та волонтерам, вдалося зупинити наступ ворога. Хоча зараз Україна перебуває у стані війни, у складній економічній ситуації, міцнішає українська армія, впроваджуються економічні реформи.

Сьогодні Україна здійснює хоч і поступовий, але цілеспрямований рух до демократичних та економічних змін. Хочеться вірити, що до наступної ювілейної дати, Україна прийде із новими здобутками і посяде гідне місце серед розвинених держав Європи.

 

Лічильник

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterToday1516
mod_vvisit_counterYesterday635
mod_vvisit_counterThis week4550
mod_vvisit_counterLast week7079
mod_vvisit_counterThis month16406
mod_vvisit_counterLast month35632
mod_vvisit_counterAll days4253516

We have: 18 guests online
Your IP: 3.144.113.30
Mozilla 5.0, 
Today: квіт. 19, 2024

Партнери

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

МИ В СОЦМЕРЕЖАХ

Банер
Банер