Skip to content

ЛОУНБ : офіційний сайт : Львівська обласна універсальна наукова бібліотека

Проблеми сучасної психології
Понеділок, 20 червня 2022, 13:49

Відділ літератури іноземними мовами імені Омеляна Масляка запрошує користувачів ознайомитись із проблемами сучасної психології, оглядаючи багатомовну книжкову виставку фондової галузевої літератури з психології. Різними авторами нараховується близько ста галузей психології. Самі ж наукові дисципліни перебувають на різних стадіях розвитку, охоплюють різні сфери людської практики. Згідно профілю нашого відділу нас цікавить в основному педагогічна психологія, яка досліджує психологічні проблеми виховання й навчання особистості — основних механізмів спрямованої соціалізації людини. Предметом педагогічної психології є дослідження психологічних закономірностей процесу спрямованої соціалізації, тобто перетворення біологічної істоти в людську особистість у соціальному, спеціально організованому середовищі. Проте завжди цікаво почитати про психологію фантазії, снів і сновидінь, гумору, жартів, любові, пізнання і оцінки самого себе, ненависті, заздрощів, радості, в загальному — психологію особистості.

Як, до прикладу, фондова книжка німецького філософа, соціолога, психолога та психоаналітика єврейського походження Еріха Фромма "Забута мова", що є вступом до розуміння мрій, казок та міфів, де він сперечається, обговорюючи аспекти інтерпретації та символів снів з біологією в психоаналізі Фрейда, в опозиції до якої він створив власну теорію природи та соціальної особистості. Сучасна психологія є площиною людського знання, яка інтенсивно розвивається і тісно поєднана з іншими науковими дисциплінами. Вона як будь-яке явище набуває постійних змін: проблеми, реалізація нових проектів, найчастіше це призводить до виникнення нових галузей психології. Для усіх галузей психології спільним є збереження предмету: вони усі вивчають факти, закономірності та механізми психіки (ті чи інші умови, та чи інша діяльність, той чи інший рівень, тощо). Фондова література нашого відділу спрямована також на цілі та завдання навчання і виховання дітей, її засоби і методи, способи їх реалізації на практиці. Одночасно з цим предметом педагогічних досліджень є так само загальний актуальний зміст освіти. Що ж до особистості учня, індивідуальних психологічних особливостей вчителя, взаємин між учителем (вихователем) і дитиною, то це є предметом спеціального, уважного і детального вивчення в психології, бо педагогіка тісно пов’язана з психологією.


 

Лічильник

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterToday362
mod_vvisit_counterYesterday590
mod_vvisit_counterThis week5012
mod_vvisit_counterLast week5780
mod_vvisit_counterThis month31866
mod_vvisit_counterLast month29400
mod_vvisit_counterAll days4233344

We have: 10 guests online
Your IP: 52.207.218.95
 , 
Today: бер. 28, 2024

Партнери

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

МИ В СОЦМЕРЕЖАХ

Банер
Банер