Skip to content

ЛОУНБ : офіційний сайт : Львівська обласна універсальна наукова бібліотека

Книжкова виставка "Перлина лірики про кохання". До Дня святого Валентина"
Середа, 15 лютого 2023, 14:00

День закоханих... У середині останнього зимового місяця закохані всього світу вітають одне одного з Днем святого Валентина, який вважається захисником тих, хто кохає. Це свято давно популярне у світі, а в Україні його почали святкувати в 90-х роках минулого століття. За відомою легендою 269 року римський імператор Клавдій II захотів завоювати весь світ, однак у нього не було достатньої кількості воїнів. Нічого не нагадує? Тож, він і вирішив, що причиною цього є сімейне життя, яке відволікає чоловіків від армії. Імператор вважав, що одружений легіонер більше думає не про славу імперії, а про те, як прогодувати родину. Тоді Клавдій II видав указ, за яким солдатам заборонялося одружуватися, поки вони перебувають на службі. Однак попри указ, чоловіки продовжували одружуватися на коханих, а допомагав їм у цьому священик Валентин. Він проводив вінчання таємно. Коли імператор дізнався про Валентина, то розлютився настільки, що засудив його до страти. Поки Валентин чекав на виконання вироку, він закохався у сліпу доньку тюремника. За допомогою своїх медичних знань він вилікував її сліпоту. А перед стратою надіслав коханій листа, якого підписав «Твій Валентин».

До цього свята відділ літератури іноземними мовами імені Омеляна Масляка (Львів, вул. Мулярська, 2а. Тел.: 255-36-27) щороку готує книжкову експозицію різного наповнення під гаслом «Перлини лірики про кохання», де підібрана література мовами світу про величні та трагічні історії кохання, літературна еротика в найрізноманітніших художніх образах, поезія і проза життя у творах світового письменства. Адже світом споконвіку правило, править і правитиме кохання доки існуватимуть люди на землі. Сценарій святкування Дня закоханих, підготований працівниками відділу, – до уваги вчителів середніх шкіл. Запрошуємо користуватись!

 

Лічильник

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterToday444
mod_vvisit_counterYesterday3415
mod_vvisit_counterThis week10257
mod_vvisit_counterLast week6259
mod_vvisit_counterThis month28372
mod_vvisit_counterLast month35632
mod_vvisit_counterAll days4265482

We have: 9 guests online
Your IP: 3.21.97.61
Mozilla 5.0, 
Today: квіт. 26, 2024

Партнери

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

МИ В СОЦМЕРЕЖАХ

Банер
Банер