Skip to content

ЛОУНБ : офіційний сайт : Львівська обласна універсальна наукова бібліотека

Книжкова експозиція «Музика – це мистецтво, яке доходить до серця через думку, і збуджує думку через серце»
Вівторок, 10 жовтня 2023, 08:04

У жовтні в усьому світі відзначають Міжнародний день музики. Цього дня слід згадати про унікальну нотну пам’ятку, яка зберігається у фондах Національного музею історії України – копію (список) музично-теоретичного трактату Миколая Дилецького «Музична Граматика» («Мусикійська Граматика»). В Україні знаходиться лише дві комплектні копії. Рукопис із фондів нашого музею було переписано 21 лютого 1734 року у Вознесенському монастирі в Переяславі, де розміщувалася єпископська катедра. У той час її очолював Арсеній Берло, який у 1733 році був призначений першим самостійним владикою Переяславської та Бориспільської єпархії.

Відділ літератури іноземними мовами імені Омеляна Масляка пропонує своїм користувачам книжкову експозицію мовами світу «Музика – це мистецтво, яке доходить до серця через думку, і збуджує думку через серце», як сказав свого часу Артур Онеггер. Музичні енциклопедії, збірки пісень, зокрема й гумористичних, музика величних дзвонів, видання про історію світової музики, про музичну культуру Азії, джаз, французький шансон, про композиторів світу таких як Клод Дебюссі, Фредерик Шопен, Георг Фрідріх Гендель, Ян Падеревський, Вольфганг Амадей Моцарт, Франц Петер Шуберт, Станіслав Монюшко, Йозеф Гайдн, Кароль Шимановський, Йоганн Себастьян Бах та ін. зацікавлять кожен смак і покликання.

Запрошуємо до перегляду!

 

Лічильник

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterToday845
mod_vvisit_counterYesterday3889
mod_vvisit_counterThis week4734
mod_vvisit_counterLast week12324
mod_vvisit_counterThis month35173
mod_vvisit_counterLast month35632
mod_vvisit_counterAll days4272283

We have: 130 guests online
Your IP: 3.137.183.14
Mozilla 5.0, 
Today: квіт. 29, 2024

Партнери

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

МИ В СОЦМЕРЕЖАХ

Банер
Банер