Skip to content

ЛОУНБ : офіційний сайт : Львівська обласна універсальна наукова бібліотека

Книжкова експозиція мовами світу «Дивосвіт Різдвяних свят»
Вівторок, 26 грудня 2023, 11:06

У Львові запланували більше 200 подій на різдвяні свята. Серед них – тематичні вистави, концерти, кінопокази та читання. Заплановано й майстер-класи, на яких можна зробити маленький різдвяний подарунок для військових, яким зараз особливо потрібна наша підтримка та тепло. Про це повідомили у прес-службі Львівської міської ради. Основні події Різдва у Львові – це засвічення головної ялинки, яке відбулось 5 грудня, планується й відкриття різдвяної шопки на площі Ринок (22 грудня о 18:00) та винесення Дідуха на площу Ангелів (24 грудня о 12:00). Окрім того, в період різдвяних свят, по Львову планують розмістити імпровізовані бочки з ватрою. Буде перелік локацій і розклад, коли там будуть ватри, щоб львів’яни приходили та об’єднувались довкола коляди.

Ювілейний фест знову збере любителів колядувати у величному соборі. Двадцять п'ятий раз тут прозвучать знані та маловідомі коляди у виконанні хорів. Почнеться фест на саме Різдво виступом вертепу львівського театру "Мета". З 25 грудня 2023 року по 6 січня 2024 у храмі Пресвятої Євхаристії (Домініканський собор) відбувається ХХV фестиваль «Велика коляда». У зв’язку з воєнним станом його проводять комбіновано, тобто і в онлайн-форматі, і наживо. Легкість та святковість французької музики, глибина та потужність хоралів Баха і рухливість Шотландської токати Штамма, рідні мотиви «Колядки» Євгена Стацюка, премʼєра якої відбудеться в Органній залі. Неймовірна палітра органного свята від Світлани Позднишевої в особливій атмосфері Органного при свічках! А також 25 грудня планується концерт «Різдво у Львівській опері разом зі СКАЙ». Навіть коротко розповісти про все неможливо. Різдво у Львові буде зі світлом та колядою, із пам'яттю та вдячністю усім, хто боронить Україну. Програма святкування анонсована на львівських сайтах.

Відділ літератури іноземними мовами імені Омеляна Масляка підготував книжкову експозицію мовами світу «Дивосвіт Різдвяних свят», яка включає багато-ілюстровані видання, альбоми, де можна педагогам почерпнути інформацію про святкування Різдва в Америці, Бразилії, Німеччині, Фінляндії, Франції, Канаді, Мексиці, Філіппінах, Пуерто-Ріко, Іспанії, Польщі, Швеції, а також про українські та світові культурні традиції Закарпаття, Заходу та Сходу України. Запрошуємо до перегляду!

 

Лічильник

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterToday2570
mod_vvisit_counterYesterday3889
mod_vvisit_counterThis week6459
mod_vvisit_counterLast week12324
mod_vvisit_counterThis month36898
mod_vvisit_counterLast month35632
mod_vvisit_counterAll days4274008

We have: 6 guests online
Your IP: 3.135.183.187
Mozilla 5.0, 
Today: квіт. 29, 2024

Партнери

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

МИ В СОЦМЕРЕЖАХ

Банер
Банер