Skip to content

ЛОУНБ : офіційний сайт : Львівська обласна універсальна наукова бібліотека

Майстер-клас із виготовлення виробів з паперу за участю соціальної групи Львівського міського територіального центру під керівництвом Юлії Клим
Понеділок, 05 червня 2023, 13:30

1 червня у відділі мистецької літератури відбувся майстер-клас із виготовлення виробів з паперу за участю соціальної групи Львівського міського територіального центру під керівництвом Юлії Клим.

Мистецтво художнього оброблення паперу, виконання художньо-декоративних виробів із паперу є важливим чинником ужиткової творчості. Знання, уміння та навички в цьому виді художньо-вжиткової діяльності дають можливість використовувати їх в інших видах ужиткової творчості.

Специфіка роботи з папером передбачає оволодіння художніми, творчими способами дій, створення декоративних виробів, прикрас: витинанок, оригамі, імітації вітража, паперової мозаїки тощо.

Учасники майстер-класу мали можливість створювати різні вироби з паперу. Одним з основних були троянди.

Рослинні орнаменти із троянди означають безперервний сонячний рух та постійне його оновлення. Символіка троянди наступна: листочки – символ основи, нескінченності життя; квітка, що розпукла, – символ краси та процвітання; пуп’янок – символ зародження нового життя, продовження роду.

Якщо ж троянди включені до геометричного узору, то тоді це не просто квіти, а квіти-зорі, що передають уявлення людей про систему Всесвіту та непорушні закони буття.

Завершився майстер-клас творчим аналізом виконаних робіт.

 

Лічильник

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterToday851
mod_vvisit_counterYesterday590
mod_vvisit_counterThis week5501
mod_vvisit_counterLast week5780
mod_vvisit_counterThis month32355
mod_vvisit_counterLast month29400
mod_vvisit_counterAll days4233833

We have: 18 guests online
Your IP: 35.173.178.60
 , 
Today: бер. 28, 2024

Партнери

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

МИ В СОЦМЕРЕЖАХ

Банер
Банер