Skip to content

ЛОУНБ : офіційний сайт : Львівська обласна універсальна наукова бібліотека

До дня народження Європейського союзу
Четвер, 03 листопада 2022, 10:25

1 листопада день свого заснування відзначає Європейський союз – економічний та політичний союз, що об’єднує 27 незалежних держав-членів, розташованих у Європі. ЄС бере свій початок від утворення Європейської спільноти з вугілля та сталі (ЄСВС) і Європейської економічної спільноти (ЄЕС), які сформувалися із шести країн у 1957 році. У наступні роки територія ЄС зростала за рахунок включення нових держав-членів. Водночас збільшувалася сфера впливу шляхом розширення політичних повноважень. 23 червня 2022 року Лідери Європейського союзу на саміті в Брюсселі затвердили рішення надати Україні та Молдові статус кандидата на вступ. Країни-засновниці ЄС – це Франція, Італія, Бельгія, Люксембург, Нідерланди і Федеративна республіка Німеччина. Термін їхнього членства перевищує 60 років. У ЄС немає власних збройних сил, зате більшість країн-учасниць входять в НАТО. Шенгенська зона охоплює не всю територію ЄС, а лише 22 країни. У Євросоюзі вживані 24 офіційні мови. На засіданнях Європарламенту депутати можуть використовувати будь-яку з них. А, щоби народні обранці розуміли один одного, в парламенті працюють 330 штатних і 1800 позаштатних перекладачів-синхроністів.

На книжковій експозиції до Дня народження Європейського союзу відділ літератури іноземними мовами імені Омеляна Масляка (Львів, вул. Мулярська, 2а. Тел.: 255-36-27) представив видання мовами світу про політику, роботу, спосіб існування та співпраці цього союзу, умови інтеграції окремих держав, права та обов’язки членів ЄС. Важливим аспектом життя і співіснування ЄС є гарантія спільного діапазону свободи, безпеки та справедливості, включно з міграційною проблематикою. Деякі виставкові видання торкаються питань дезінтеграції чи консолідації, безпеки в субрегіоні Балтійського моря, рамкових конвенцій захисту прав національних меншин, зокрема в Україні, фактів і цифр про життя європейців. Запрошуємо до огляду!

 

Лічильник

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterToday5
mod_vvisit_counterYesterday2125
mod_vvisit_counterThis week5
mod_vvisit_counterLast week5564
mod_vvisit_counterThis month17020
mod_vvisit_counterLast month35632
mod_vvisit_counterAll days4254130

We have: 15 guests online
Your IP: 52.14.150.55
Mozilla 5.0, 
Today: квіт. 20, 2024

Партнери

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

МИ В СОЦМЕРЕЖАХ

Банер
Банер