Skip to content

ЛОУНБ : офіційний сайт : Львівська обласна універсальна наукова бібліотека

КРУТИ – СМОЛОСКИП, ЗАПАЛЕНИЙ У НЕЗАЛЕЖНІСТЬ
П'ятниця, 27 січня 2023, 13:01

105 років тому, 29 січня 1918 року, юні герої зробили неможливе ціною власного життя. Зі сходом сонця на Чернігівщині відбувся бій під Крутами. Сотня молодих українських хлопців зупинила більшовицьку навалу, яка насувалась на Київ, на чотири дні. У цей час відбувалися переговори між Українською Народною Республікою і країнами Четверного союзу. 9 лютого 1918 року Брестський мирний договір було підписано. Він означав визнання самостійної Української Народної Республіки суб’єктом міжнародних відносин. Цей бій став одним із символів незламності українського народу за свою свободу і незалежність.

Минули роки, змінилися покоління... Між тими подіями і подіями, які відбуваються в нашій державі тепер, можна провести історичну паралель: чи не нагадують описані події 1918 року сьогодення, коли українські солдати на смерть стоять за Київ, Донбас, Харків, Запоріжжя?! Знову і знову доля випробовує нас на витривалість, але ми вистоїмо і зуміємо захистити свою Україну.

До цієї дати у великій читальній залі експонується книжкова виставка «Крути – смолоскип, запалений у незалежність», на якій представлено історичні матеріали, документи та статті у періодичних виданнях, присвячені подіям тих років. Запрошуємо всіх охочих відвідати виставку і вшанувати пам’ять про молодих борців за свободу і незалежність нашої України.

 

Лічильник

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterToday1137
mod_vvisit_counterYesterday590
mod_vvisit_counterThis week5787
mod_vvisit_counterLast week5780
mod_vvisit_counterThis month32641
mod_vvisit_counterLast month29400
mod_vvisit_counterAll days4234119

We have: 19 guests online
Your IP: 34.226.141.207
 , 
Today: бер. 28, 2024

Партнери

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

МИ В СОЦМЕРЕЖАХ

Банер
Банер