Skip to content

ЛОУНБ : офіційний сайт : Львівська обласна універсальна наукова бібліотека

До Всесвітнього дня поезії
Вівторок, 21 березня 2023, 10:53

До Всесвітнього дня поезії відділ літератури іноземними мовами імені Омеляна Масляка запрошує усіх зацікавлених на розгорнуті книжкові експозиції «Поезія – це завжди неповторність, якийсь безсмертний дотик до душі» та «Корифеї слов’янської поезії», де читачеві пропонуються фондові поетичні видання художньої літератури відомих слов’янських авторів мовами світу. На виставці представлена сучасна та класична слов’янська поезія, зокрема рідкісні видання поезії 19 сторіччя львівських філій видавництва Колленбаха (колишня вул. Театральна, 10), яку відкрили свого часу у Львові Губринович і Шмідт, а також поетичні твори книгарні Антона Піллера – представника друкарської династії з Відня, першого видавця львівського часопису «Gazette de Leopol», що виходила у Львові французькою мовою. Після смерті друкаря сини продовжили родинну книжкову справу: Петер успадкував друкарню, а Франц відкрив книжкову крамницю на вул. Театральній 11. Серед рідкісних видань минулих сторіч у фонді книгозбірні зберігаються видання поезії польської друкарні Йосифа Унгра та інші, а також фоліант А. Міцкевича «Дзяди» («Діди») і мініатюрне видання поезій Стефана Гарчинського.

Чеська поезія представлена в основному поетичними виданнями першої половини ХХ сторіччя.

Нове віяння від словацької поезії репрезентує, поряд із старшою генерацією, – молодша, в основному прихильники націоналізму, спіритуалізму чи фемінізму, духовної лірики, чи кіберлірики, є ще й так звана стерильно-незаангажована поезія.

Болгарська поезія відображена у фонді відділу в основному виданнями 19-20 століть.

Запрошуємо користувачів Бібліотеки на книжкову експозицію відділу літератури іноземними мовами імені Омеляна Масляка за адресою Львів, вул. Мулярська, 2а (тел. для довідок: 255-36-27), адже кожному доступно віднайти власну стежку до поезії душі.

 

Лічильник

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterToday6
mod_vvisit_counterYesterday1147
mod_vvisit_counterThis week6460
mod_vvisit_counterLast week5664
mod_vvisit_counterThis month32657
mod_vvisit_counterLast month29400
mod_vvisit_counterAll days4234135

We have: 9 guests online
Your IP: 44.210.107.64
 , 
Today: бер. 29, 2024

Партнери

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

МИ В СОЦМЕРЕЖАХ

Банер
Банер