Skip to content

ЛОУНБ : офіційний сайт : Львівська обласна універсальна наукова бібліотека

Книжково-альбомна експозиція «Де немає свободи, там немає і вітчизни», до Дня нежалежності України
Четвер, 24 серпня 2023, 09:29

Вдруге в умовах повномасштабної війни Україна відзначатиме День Незалежності. Зважаючи на те, що напередодні знакових для України дат 23-24 серпня Президент України матиме переговори з лідерами багатьох країн щодо подальшої підтримки України, в тому числі й військової, можна констатувати, що програма святкування буде активнішою за минулорічну. До Дня Незалежності обов’язково буде нагородження українських героїв.

До Дня Державного прапора України — 23 серпня — у Києві відбудеться третій саміт Кримської платформи. Він відбуватиметься в гібридному форматі, що, за підтвердженням організаторів, дасть можливість долучитися лідерам із далеких країн. На саміт Кримської платформи від президента України було надіслано понад 100 запрошень.

З нагоди Дня Прапора і Дня Незалежності України народні будинки та бібліотеки Львівської міської територіальної громади проведуть низку заходів. Усіх охочих українців Львів запрошує долучитися до урочистих покладань квітів, молебнів, фестин, благодійних ярмарків, квестів, велопробігу.

Відділ літератури іноземними мовами імені Омеляна Масляка розгорнув книжково-альбомну експозицію «Де немає свободи, там немає і вітчизни». На виставці представлені видання про Україну мовами світу з історії, економіки, мистецтва української держави, путівники, книги про українську цивілізацію, ілюстровані альбоми та видання на кшталт книжки художника-емаліста і мистецтвознавця Костя Шонк-Русича «Україна в листівках», де міститься цікава інформація із зібраних колекцій, зокрема з першої такого роду в Україні книги Івана Бугаєвича «Українські листівки та філокартія», а також до уваги користувачів є й видання про українську діаспору, дисидентів, цікаві багато ілюстроване видання «Образний світ Георгія Нарбута і створення українського бренду», найновіше видання президента Світового конгресу українців (1998-2008), юриста Аскольда Лозинського «Україна. Актуальні питання», переклади кримськотатарською мовою вибраних творів Лесі Українки, книги про роль Івана Франка в українському суспільстві та багато інших добіркових видань про нашу країну. Тож, запрошуємо до читання у відділ літератури іноземними мовами на вул. Мулярську, 2а. (Тел.: 255-36-27) Гарантуємо, що вам буде цікаво!

 

Лічильник

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterToday2476
mod_vvisit_counterYesterday3889
mod_vvisit_counterThis week6365
mod_vvisit_counterLast week12324
mod_vvisit_counterThis month36804
mod_vvisit_counterLast month35632
mod_vvisit_counterAll days4273914

We have: 7 guests online
Your IP: 3.138.33.87
Mozilla 5.0, 
Today: квіт. 29, 2024

Партнери

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

МИ В СОЦМЕРЕЖАХ

Банер
Банер