Skip to content

ЛОУНБ : офіційний сайт : Львівська обласна універсальна наукова бібліотека

Презентація історичного роману-хроніки «Апостол правди» Левка Різника
Середа, 21 жовтня 2020, 09:49

13 жовтня у великій читальній залі відбулася презентація історичного роману-хроніки «Апостол правди» відомого українського письменника, прозаїка, Члена Національної спілки письменників України Левка Різника, який присвячений періоду 1981–1991 рр. з життя українського народу, періоду, коли вже були ознаки розпаду СРСР, і українці починали сміливіше відстоювати національну ідентичність та мріяти про власну незалежну державу.

З вступним словом до присутніх звернувся директор бібліотеки Іван Сварник, який висловивив свої міркування про події десятиліття 1981–1991 рр. – існування «імперії зла», які завершились занепадом і ліквідацією тоталітарної держави та зазначив, що хоча про цей переломний період сказано немало публіцистами та політиками, а от осмислення цих вікопомних подій письменниками - не так вже й багато, серед яких є і наш Левко Йосипович.

Надалі слово взяв автор, який зачитав коротенькі уривки зі свого нового роману,та поділився своїми думками про даний твір. «У книзі я намагався об’єктивно дослідити розвиток подій з філософсько-психологічним проникненням в душевні стани певного кола фігурантів державотворчих чинів України та чому авторитарна імперія дозволила демократії поширитись так, щоб утворились самостійні окремі республіки».

Директор видавництва «Світ» Ігор Мельник зауважив, що завдяки цьому роману сучасний читач має змогу зануритись в непросту атмосферу тоталітарної держави і дошукатись «апостола правди».

Письменник Ігор Павлюк наголосив, що при написанні цього роману, автор використав надзвичайно обширний науково-філософський, журналістсько-аналітичний та публіцистичний масив матеріалів та особисті авторські враження того періоду.

Згодом запрошені гості мали можливість задати низку запитань Левку Різнику, які стосувались проблематики подій відображених в даній книзі та побажали автору нових творчих звершень на літературній ниві.

Працівниками відділу читального залу була презентована книжкова виставка творчого доробку Левка Різника.

 

Лічильник

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterToday1558
mod_vvisit_counterYesterday1147
mod_vvisit_counterThis week7355
mod_vvisit_counterLast week5780
mod_vvisit_counterThis month34209
mod_vvisit_counterLast month29400
mod_vvisit_counterAll days4235687

We have: 25 guests online
Your IP: 44.197.238.222
 , 
Today: бер. 29, 2024

Партнери

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

МИ В СОЦМЕРЕЖАХ

Банер
Банер