Skip to content

ЛОУНБ : офіційний сайт : Львівська обласна універсальна наукова бібліотека

ХРОНІКИ ВОЄННИХ ЛІТ
Четвер, 03 грудня 2020, 12:08

1 грудня у відділі україніки ЛОУНБ відбулася презентація книги « Не бійсь. Не зраджуй. Не мовчи. Публіцистика воєнного часу. Вибрані тексти 2014 – 2019: статті, есе» відомого публіциста і письменника, шеф-редактора журналу «Універсум» Олега Романчука.

Вів презентацію завідувач відділу україніки Євген Салевич. У своєму слові він наголосив на важливості написання повсякденної історії і, зокрема, сучасної історії і хроніки війни на сході України проти російської збройної агресії для осмислення часу становлення сильної української армії і сильної української держави.

Відомий історик, директор ЛОУНБ Іван Сварник підкреслив, що загалом твори О. Романчука та редагований ним журнал «Універсум» мають лежати на письмовому столі президента, голови РНБО та інших керівників держави. Адже автор, як науковець, глибоко аналізує внутрішньоукраїнську й міжнародну ситуацію, чітко окреслює сучасні ризики й загрози не лише перед Україною, але й перед людством загалом.

Автор книги Олег Романчук представив присутнім свої вибрані публіцистичні статті, які відтворили шестирічну історію гібридної війни спровокованої Росією взимку 2014 року. Він говорив про те, що війна між Росією і Україною за історичну пам'ять ніколи не припинялася, що ворожа пропаганда працює і сьогодні, тримаючи під контролем наші культурні, територіальні, економічні кордони, що доба гібридної та інформаційної воєн породила гібридний стан українського суспільства і стримує національний розвиток і поступ. Автор книги подав розлогий аналіз причин наших поразок і перемог, розкрив масштаби і контури українських проблем в контексті війни на Сході, виокремивши промовисті факти історії і окреслив бачення конкретних дій для нашої перемоги і подальшої розбудови української держави.

Вчені Богдан Калиняк і Зіновій Тіменник підняли питання про духовні цінності нації у контексті творення держави.

Голова Спілки учасників Ато – корпус УНСО Микола Сипливий наголосив на проблемі провідництва нації і сприйняття провідників в українському суспільстві.

Громадський діяч Юрко Антоняк акцентував увагу на проблемі нашої пропаганди,яка орієнтована на коло освічених українців, а не на широкий загал.

Голова Регіональної ради підприємців у Львівській області Ростислав Сорока висловив думки про потребу поширення українських ідей і української правди в колі учасників бізнес платформи, яка стоїть на засадах ідеології економічного націоналізму.

Присутніми на презентації були громадський діяч і актор Роман Біль, громадський діяч Ростислав Вороновський, політтехнолог Михайло Зінько, голова ОУН, архітектор Василь Петрик, художник Ігор Копчик, інженер Андрій Максимович та інші.

 

Лічильник

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterToday1462
mod_vvisit_counterYesterday1147
mod_vvisit_counterThis week7259
mod_vvisit_counterLast week5780
mod_vvisit_counterThis month34113
mod_vvisit_counterLast month29400
mod_vvisit_counterAll days4235591

We have: 20 guests online
Your IP: 3.238.5.144
 , 
Today: бер. 29, 2024

Партнери

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

МИ В СОЦМЕРЕЖАХ

Банер
Банер