Skip to content

ЛОУНБ : офіційний сайт : Львівська обласна універсальна наукова бібліотека

Соціально-культурний захід до Дня Злуки "Україна кличе" (концерт осіб з вадами зору)
Середа, 25 січня 2023, 12:46

24 січня у відділі абонемента гомоніли патріотичні пісні, колядки у рамках соціально-культурного заходу до Дня Злуки "Україна кличе".

Вокаліст, автор та виконавець Тарас Мільчаковський, учасники колективу "Наш світ" (об'єднання талановитої молоді з вадами зору) Богдана Федишин та Богдан Іванюк потішили гостей виконанням пісень та колядок.

Як зазначила бібліотекарка Тетяна Грудень, особливо такі нематеріальні речі цінуються у складні часи. Навіть у сибірських засланнях українці співали, а наглядачі наказували "Прекратите петь бандеровские песни!", бо розуміли вагу пісні, творчості, культурної спадщини. Це те, чим славиться український народ і те, що у нас хочуть відібрати. Але можна знищити місто, та не історію, дух, спротив, єднання, соборність.

Членкиня ГО "Рівні можливості для всіх" Юлія Сухова зініціювала присутніх до спільного виконання "Ой у лузі червона калина".

Також були презентовані відеокліпи пісень Тараса та Юлі. Виконавці коментували їх курйозними випадками, які мали місце під час зйомок.

Присутні підспівували виконавцям, не бажали розходитися, а дехто ще й зголосився розповісти гумореску, вірша і заколядувати. Як відомо, спів об'єднує, дозволяє відчути себе у колі, товаристві, суспільстві, а не поза ним.

Дякуємо Тарасові за презент - диск пісень "Україна кличе" та Юлі - за сприяння в організації події.

Інформаційні партнери заходу: ТРК "Перший Західний", Радіо "Перше", Радіо "Незалежність".

 

Лічильник

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterToday1073
mod_vvisit_counterYesterday1147
mod_vvisit_counterThis week6870
mod_vvisit_counterLast week5780
mod_vvisit_counterThis month33724
mod_vvisit_counterLast month29400
mod_vvisit_counterAll days4235202

We have: 92 guests online
Your IP: 44.192.73.68
 , 
Today: бер. 29, 2024

Партнери

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

МИ В СОЦМЕРЕЖАХ

Банер
Банер