Skip to content

ЛОУНБ : офіційний сайт : Львівська обласна універсальна наукова бібліотека

ПЕТРУ ДЗИНДРІ – 80!
Вівторок, 09 квітня 2024, 08:43

5 квітня у відділі мистецької літератури відбулася творча зустріч з Петром Дзиндрою, видатним митцем, який працює в галузі монументально-меморіальної скульптури, присвячена 80-річчю з дня його народження. Завідувачка відділу Надія Письменна представила ювіляра, рзповіла про найголовніші його роботи, бо повністю представити значущий творчий доробок митця досить складно. Відвідувачі змогли ознайомитися з книжками, з матеріалами газет та журналів, в яких розглядається мистецьке надбання Петра Дзиндри. Користувачі мали можливість оглянути документальний фільм про ювіляра.

Про свій творчій та життєвий шлях розповів і Петро Дзиндра. Митець народився на Підляшші і разом з родиною був насильницьки виселений з рідних теренів на Івано-Франківщирну. Незважаючи на важке дитинство, змалечку тягнувся до прекрасного, до освіти. Потрапивши до Львова, познайомився і згодом одружився з донькою Євгена Дзиндри, який став першим учителем у скульптурі. Навчався на факультеті художньої кераміки Львівського інституту декоративного та прикладного мистецтва (тепер Львівська національна академія мистецтв).

Про знайомство з чоловіком та про родинні традиції розповіла дружина митця пані Уляна. Усі охочі зможуть оглянути не тільки роботи митця, але і його колекцію посмертних масок у майстерні Петра Дзиндри (вул. Саксаганського, 3), куди він запрошує 12 квітня о 14-й годині.

Ювілярові проспівали «Многая літа» і подарували квіти і невеличкий презент.

 

Лічильник

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterToday437
mod_vvisit_counterYesterday663
mod_vvisit_counterThis week8142
mod_vvisit_counterLast week12324
mod_vvisit_counterThis month1100
mod_vvisit_counterLast month37481
mod_vvisit_counterAll days4275691

We have: 8 guests, 1 members online
Your IP: 3.17.174.239
Mozilla 5.0, 
Today: трав. 02, 2024

Партнери

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

МИ В СОЦМЕРЕЖАХ

Банер
Банер