Skip to content

ЛОУНБ : офіційний сайт : Львівська обласна універсальна наукова бібліотека

ПРЕЗЕНТАЦІЯ ЗАПОВІДНИКА
Середа, 10 квітня 2024, 14:35

10 квітня для співробітників бібліотеки Ірина ІВАНОЧКО, директорка історико-культурного заповідника «Стільське городище», спільно з працівниками заповідника, представили презентацію своєї досить молодої (заповідник створено 2015 року) установи культури, розміщеної у Стрийському районі. Як розповіли й показали в презентації представники заповідника, їхня установа займає велику площу – 250 га. Це як саме городище – визначна пам’ятка нашої давньої археології, велике, а можливо, столичне місто білих хорватів, так і городище-святилище в Ілові, камінь «Диравець у с. Дуброва й печерний комплекс у м. Миколаєві. Саме городище має складну, тричленну систему фортифікацій. На території посаду археологи виявили залишки ремісничого виробництва залізних, гончарних виробів, прикраси та ін. Камінь «Диравець», якого ще звуть «Столовим» через його форму, очевидно, слугував нашим предкам культовим місцем у дохристиянську добу (VIII-X ст.).

Загалом усі ці об’єкти розміщені в мальовничій місцевості, отож екскурсія допоможе бібліотекарям не лише пізнати невідомі сторінки минувшини, але й відпочити серед чудової природи й набратися сил на плідну працю.

 

Лічильник

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterToday2635
mod_vvisit_counterYesterday3889
mod_vvisit_counterThis week6524
mod_vvisit_counterLast week12324
mod_vvisit_counterThis month36963
mod_vvisit_counterLast month35632
mod_vvisit_counterAll days4274073

We have: 9 guests online
Your IP: 3.16.218.62
Mozilla 5.0, 
Today: квіт. 29, 2024

Партнери

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

МИ В СОЦМЕРЕЖАХ

Банер
Банер