Skip to content

ЛОУНБ : офіційний сайт : Львівська обласна універсальна наукова бібліотека

НА МАЙДАНІ ЗАБИЛОСЯ ГРОМАДЯНСЬКЕ СЕРЦЕ УКРАЇНЦІВ
Понеділок, 20 лютого 2023, 14:40

20 лютого ми вшановуємо пам’ять Героїв Небесної сотні, завдяки яким змінено перебіг історії нашої держави. Це був перший реальний бій росії в Україні, перша перемога над ru.міром, який сидів у всіх гілках влади, перемога вільних українців. Героями Небесної сотні стали 107 загиблих українців – різних за віком, статтю, освітою. Найстаршому – Іванові Наконечному – виповнилося 82 роки, а наймолодшому – Назарієві Войновичу – лише 17 років. Йшли вони під кулі не задля слави чи з особистих мотивів, а щоб вибороти гідне майбутнє своєму народові. Очевидно, що саме тоді, під час Майдану, подвиг цих людей допоміг та мобілізував українське суспільство на боротьбу.

Сьогодні важливо осягнути місце та роль Героїв Небесної сотні у контексті нинішньої російсько-української війни. День Героїв Небесної сотні – це жалобний день, але він не про смерть, він якраз про героїчну боротьбу, про самопожертву, про готовність українського суспільства захищати державну незалежність України. Долучаючись до вшанування пам’яті Героїв Небесної сотні, відділ великоі читальної зали пропонує користувачам ознайомитись з книжковою виставкою «На Майдані забилося громадянське серце українців», на якій представлено документи з фондів бібліотеки, книги і журнальні публікації.

Ми пам’ятаємо і віддаємо шану патріотизму та мужності Героїв Небесної сотні, вклоняємось кожному, хто виступив проти авторитарного режиму, і всім тим, хто зараз захищає нас від російської агресії, не втрачає гідність на всіх рівнях в щоденному житті задля кращого майбутнього.

 

Лічильник

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterToday1138
mod_vvisit_counterYesterday590
mod_vvisit_counterThis week5788
mod_vvisit_counterLast week5780
mod_vvisit_counterThis month32642
mod_vvisit_counterLast month29400
mod_vvisit_counterAll days4234120

We have: 18 guests online
Your IP: 44.200.101.170
 , 
Today: бер. 28, 2024

Партнери

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

МИ В СОЦМЕРЕЖАХ

Банер
Банер