Skip to content

ЛОУНБ : офіційний сайт : Львівська обласна універсальна наукова бібліотека

Презентація книги Володимира Тимчука «Відчути місто стопою (з Тобою)»
Середа, 30 грудня 2020, 16:27

24 грудня у великій читальній залі відбулася презентація збірника віршів «Відчути місто стопою (з Тобою)» підполковника української армії, викладача, члена ради суспільно-культурного товариства «Гуцульщина» Володимира Тимчука. Поезія Тимчука – це постійний пошук життєвих істин, правди людського буття в різних її проявах. Його вірші – це спосіб самовираження, можливість поділитися власними роздумами, переживаннями, почуттями. Поспілкуватись з творчою особистістю і послухати поезію прийшли колеги по перу, друзі та поціновувачі творчості автора.

«Свій перший вірш я написав у шкільні роки, а далі пов’язав свою долю з військовою справою. Мені завжди імпонували варіації зі словом. Це, як у живописі, – щоб гарно написати, вибираєш слова, як фарби», – сказав зокрема поет. Про автора розповіла доцент кафедри української літератури ЛНУ ім. І. Франка Маріанна Челецька. Вона розкрила багатогранність його творчості, наголосила, що у творах на військову тематику підполковник неперевершено передає побачене: розпач і біль.

Зворушливим обрамленням зустрічі став виступ студентки ЛДМУ ім. С. Людкевича Світлани Щерби, яка на бандурі виконала низку творів різдвяної тематики.

Учасники заходу зробили спільне фото на згадку та мали можливість придбати збірник віршів з автографом автора. Працівники відділу підготували книжкову виставку, яка викликала жваву зацікавленість.

Представниця бібліотеки Львівської політехніки Наталія Баранова провела благодійний аукціон, зібрані кошти будуть використані на виготовлення книги шрифтом Брайля.