Skip to content

ЛОУНБ : офіційний сайт : Львівська обласна універсальна наукова бібліотека

ВІД СКІФІВ ДО СЬОГОДЕННЯ
Понеділок, 22 квітня 2024, 15:50

19 квітня у великій читальній залі бібліотеки відбулася подія, яку важко окреслити одним визначенням. Адже до Львова завітав відомий письменник, політик, громадський діяч Володимир Шовкошитний. Людина непересічна – інтелектуал, поет, патріот – він не лише майстерно володіє словом, але й має непересічний ораторський хист, уміє захопити авдиторію й дуже цікаво, ба, ще й доступно, розповісти про складні, а то й заплутані події нашого давнього й учорашнього минулого.

Наш гість презентував свою видавничу (видавництва «Український пріоритет») дільність в рамках програми популяризації нашої історії. А водночас не раз повертався до свого особистого минулого – і як інженера-атомника, і як керівника організації «Союз Чорнобиль», і як народного депутата України. Розповів, зокрема, про свої нові книги, присвячені Чорнобилю й сучасній війні, до якої він сам і його сини мають безпосереднє відношення.

Презентуючи книги свого видавництва, пан Володимир не випадково розпочав із творів Івана Білика. Це чергове перевидання вже легендарного твору «Меч Арея», а також «Скіфи», «Загибель богів», «Яр», «Золотий Ра». Це популярні твори про малознані сторінки нашої прадавньої історії, часто невисвітлені в писемних джерелах. Історичну тематику продовжують науково-популярні книги Петра Кралюка «Шляхи поширення християнства в Русі-Україні», «Виникнення козацтва», «Початки вищої школи в Україні»,«Козаки. Кость Гордієнко. Іван Піддубний». А також художні твори на історичну тематику: трилогія Олександра Курися «Шлях Вітра», історичні романи О. Зененко «Побратим гетьмана» й Б. Можаровської «Анна Київська», а також про біографічний роман В. Горбатюка «Листки забутого життя» (про видавця «Української Хати» Петра Богацького) . Володимир Шовкошитний цікаво розповів про свої стосунки з колегами-письменниками, про важливість висвітлення замовчуваних тем для виховання українців на славних традиціях нашого великого народу-воїна.

 

Лічильник

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterToday781
mod_vvisit_counterYesterday881
mod_vvisit_counterThis week10319
mod_vvisit_counterLast week12472
mod_vvisit_counterThis month2325
mod_vvisit_counterLast month37481
mod_vvisit_counterAll days4276916

We have: 15 guests online
Your IP: 3.145.69.255
Mozilla 5.0, 
Today: трав. 03, 2024

Партнери

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

МИ В СОЦМЕРЕЖАХ

Банер
Банер