Skip to content

ЛОУНБ : офіційний сайт : Львівська обласна універсальна наукова бібліотека

Нові книги від «Інституту книги»
Понеділок, 10 січня 2022, 12:27

Упродовж останніх місяців 2021 р. обласна бібліотека отримала близько 250 нових книг, виданих різними видавництвами України. Одне, що їх об’єднує – висока якість поліграфії, тверді палітурки, міцний книжковий блок. Ці риси украй необхідні саме для бібліотечного використання літератури.

Складно аналізувати тематичну та вікову спрямованість усіх нових книжок – вона дуже різноманітна. Це твори уже добре знаних сучасних письменників – Кокотюхи, Корній, Андруховича та ін., менш відомих, однак популярних авторів, українські переклади англо-, франко-, німецько- та іншої зарубіжної літератури українською мовою. Особливо тішитимуться любителі детектива. Агата Крісті виходить у кишеньковому форматі у великій кількості. Однак не бракує інтелектуальної прози, науково-популярної літератури, книжок для дітей і підлітків. Важливе місце серед цих видань займають книги про нинішню війну – як документальні, скажімо, тритомна хроніка подій 2014-2021 рр., так і художні, часом створені вчорашніми бійцями, а тому особливо цінними. Мені, як історикові, впала у вічі цікава книжка Грицака-Гербіш про Різдво – як галицьке, українське, і, звісно, всесвітнє свято.

Від бібліотекарів Львівщини, яким потраплять усі ці видання, висловлюю щиру вдячність Українському інститутові книги за велику роботу з відбору книжок, які читатимуть галичани.

Христос рождається!