Skip to content

ЛОУНБ : офіційний сайт : Львівська обласна універсальна наукова бібліотека

МАЖОРНО СТАВИТИСЯ ДО ЖИТТЯ
Вівторок, 07 грудня 2021, 15:24

Організація української нації «Держава» та відділ україніки ЛОУНБ організували творчу зустріч із відомим культурним діячем, співаком і композитором, солістом Львівської національної опери, Заслуженим артистом України Романом Ковальчуком.

У вступному слові провідник ОУН «Держава», завідувач відділу україніки ЛОУНБ Євген Салевич висловив наступні думки (наступні означення та дороговкази) стосовно потреби піднесення національних лідерів в Україні і подолання негативного впливу українського індивідуалізму на державотворення:

Нація має подати запит на національне виховання і національне становлення українських лідерів. Сильна національна держава постане лише на національній організації і національних лідерах. Українське суспільство поки що не зосереджене на підтримці людей, які двигають українську національну справу

Стосовно ж Романа Ковальчука Євген Салевич наголосив на потребі почути і побачити його подвижницький шлях як одного з українських лідерів.

Головне слово про власний творчий і громадянський шлях мав Роман Ковальчук, відтворивши його у контексті сцени і пісні, спершу у рідному селі, а згодом на пісенних фестивалях, на площах і майданах українських міст, де він виконував гимни української нації і піднімав національну громаду до українського чину.

Роман Ковальчук висловив свої світоглядні погляди – дивитися на світ дитячими українськими очима і сприймати знакових людей на шляху як посланих Богом, які здатні відкрити людині її призначення у житті.

Оперний соліст відкрив багато яскравих сторінок свого життя і творчости, розповів, про те, що, виношуючи ідею творення мажорної української пісні, він як композитор у співавторстві з поетом Василем Лило написав чимало пісень, звучанням яких було обрамлено його творчу зустріч.

Професор Ольга Щодра, зазначила що ім’я Романа імперське і побажала йому творити власну пісенну імперію.

Провідник ОУН «Держава» Євген Салевич додав, що за сприятливих умов Роман Ковальчук міг би вести за собою українську громаду.

Привітали творчі пісенні здобутки Романа Ковальчука, окрім уже згадуваних учасників зустрічі, професор ЛНУ імені Івана Франка, доктор філологічних наук Ганна Сокіл, поет Василь Лило, громадсько-політичний діяч, архітектор, художник Ігор Кузьмак, професор ЛНАМ, доктор мистецтвознавства Ростислав Шмагало, голова правління громадської організації «Право і справедливість», головний редактор газети «Трибуна» Іван Рибак, лікар-офтальмолог Леся Кульчицька, дослідник давньої української літератури, директор «Інституту Слова» Павло Салевич, голова секції живописців ЛООНСХУ Ігор Колісник, підприємець Андрій Лалак, підприємець, меценат Олег Подвірний та інші.

 

Лічильник

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterToday1469
mod_vvisit_counterYesterday1147
mod_vvisit_counterThis week7266
mod_vvisit_counterLast week5780
mod_vvisit_counterThis month34120
mod_vvisit_counterLast month29400
mod_vvisit_counterAll days4235598

We have: 12 guests online
Your IP: 18.234.202.202
 , 
Today: бер. 29, 2024

Партнери

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

МИ В СОЦМЕРЕЖАХ

Банер
Банер