Skip to content

ЛОУНБ : офіційний сайт : Львівська обласна універсальна наукова бібліотека

Вечір пам’яті Юліана Головінського
Четвер, 11 грудня 2014, 15:18

10 грудня у відділі літератури з національного та духовного відродження пройшов вечір пам’яті Юліана Головінського – видатного військового та політичного діяча національно-визвольних змагань 1918-1930 рр., Начального командира УВО і Крайового провідника ОУН, соратника Євгена Коновальця. Також на заході відбулася презентація книги «Дух, що тіло рве до бою» Зиновія Книша про Ю.Головінського.

Вечір вів член Проводу ОУН, підполковник, ветеран СОУ Роман Кутний. Розпочався захід з виконання маршу великих націоналістів та молитви, яку провів отець-мітрат Степан Бліхар, парох храму Успіння Пресвятої Богородиці села Великі Глібовичі.


Голова постійної комісії з питань культури, історико-культурної спадщини, духовного відродження та засобів масової інформації Львівської обласної ради Роман Ковальчук виконав пісню «Побратими», присвячену воїнам в АТО, та нагородив грамотою отця Степана за активну працю в утвердженні християнської етики і моралі, патріотичне виховання молодого покоління, активну громадянську позицію та вагомий внесок у вшанування пам'яті сотника Юліана Головінського.

Історик, автор монографії «Перший Український Конгрес Націоналістів» Володимир Муравський нагадав біографію Юліана Головінського. Доктор історичних наук, директор українознавства ім. І.Крип'якевича Микола Литвин представив та проаналізував видання «Дух, що тіло рве до бою» Зиновія Книша, висловив свою подяку тим хто сприяв виходу цієї книги, та запропонував видавати такі матеріали різними мовами.


Кандидат технічних наук Андрій Назаревич презентував фільм про родину Головінських. Також зі своїми побажаннями та доповідями на вечорі виступили кандидат історичних наук, президент фонду «Літопис УПА» Микола Посівнич, кандидат історичних наук, доцент кафедри новітньої історії ЛНУ Ігор Гаврилів, краєзнавець Тарас Шах, історик, громадський діяч Юрій Антоняк.


Організація Українських Націоналістів оголосила подяку директору бібліотеки Івану Сварнику за популяризацію історичної літератури та дослідження маловідомих сторінок боротьби за Українську Самостійну Соборну Державу.


 

Лічильник

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterToday1348
mod_vvisit_counterYesterday1147
mod_vvisit_counterThis week7145
mod_vvisit_counterLast week5780
mod_vvisit_counterThis month33999
mod_vvisit_counterLast month29400
mod_vvisit_counterAll days4235477

We have: 10 guests online
Your IP: 35.175.180.255
 , 
Today: бер. 29, 2024

Партнери

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

МИ В СОЦМЕРЕЖАХ

Банер
Банер