Skip to content

ЛОУНБ : офіційний сайт : Львівська обласна універсальна наукова бібліотека

Вечір пам’яті генерал-поручника Армії УНР Петра Дяченка
Четвер, 29 січня 2015, 13:35

28 січня у великій читальній залі відбувся вечір пам'яті Петра Дяченка, українського вояка і патріота, командира формувань «Чорні запорожці», 2-гої дивізії УНА, протипанцерної бригади «Вільна Україна». Захід розпочався з молебню, який провадив проректор Львівської православної богословської академії о. Михайло Сивак.

Вечір вів член Львівського проводу ОУН Роман Кутний. Отаман львівського козацького стрілецького братства «Чорних запорожців» історик Всеволод Іськів виступив з доповіддю «Петро Дяченко – легендарний командир непереможних "Чорних запорожців"». Бібліотекар відділу літератури з національного та духовного відродження Тарас Семенів презентував книжкову виставку і бібліографічний огляд літератури про П.Дяченка з фондів бібліотеки.

Фільм «Чорні запорожці», який був продемонстрований на заході, – це історія легендарної частині армії Української Народної Республіки – кінного полку «Чорних запорожців». Його незмінний командир Петро Дяченко мав улюблений вислів: «Сміливі мають щастя». Відповідно до свого життєвого кредо добирав у полк відчайдухів, які заради своєї Батьківщини готові були будь-якої миті йти на смерть.